Projecte Oportunitat500 (SOC-MICROMUNICIPIS)

Ordis participa en el Projecte Oportunitat500

El programa Micromunicipis forma part d’un treball entre el Departament d’Empresa i Treball (SOC) i el d’Igualtat i Feminismes – responsable de l’acollida de les persones migrades i refugiades – i dona resposta a dos reptes: d’una banda, la integració social i la possibilitat de començar una nova vida a les persones migrades i refugiades; i de l’altra, el despoblament de les zones rurals, i més específicament, dels municipis més petits del país.

La convocatòria del SOC és de 983.133€ per a la contractació de persones migrades i refugiades durant 12 mesos a jornada completa, a més d’actuacions de formació en competències transversals (com la gestió d’emocions, habilitats socials, treball en equip o alfabetització informàtica) i també actuacions d’acompanyament i suport per part de personal tècnic especialitzat.

Des del municipi creiem que és una oportunitat d’obrir-nos i acollir famílies provinents de zones en conflicte i que han hagut de deixar la seva terra. Una oportunitat per conèixer altres realitats i altres cultures que ens enriquiran mútuament. Fem que Ordis sigui la seva casa!